Maandans

Maandans

It's a marvelous night for a moondance!

Meningen over actuele gebeurtenissen. Of oude teksten "revisited". Startend vanuit een persoonlijke nood om gehoord/gelezen te worden. Een beetje pretentieus, misschien, in de hoop zo een discussie aan te zwengelen. Of toch op zijn minst tot nadenken te stemmen. Leuk tijdverdrijf mag ook, natuurlijk. O ja, de naam "Maandans" is de letterlijke vertaling van "Moondance", een management-boekingkantoor voor jonge Belgische rockbands dat ik eind jaren tachtig had, maar vooral: een heerlijk swingend nummer van een toen nog piepjonge Van Morrison, één van mijn favoriete artiesten. Kom ook eens langs op Twitter: @FrankVanLaeken of op mijn website: www.frankvanlaeken.eu

London calling!

ReizenGeplaatst door Frank Van Laeken zo, juni 09, 2013 12:44:39

London calling to the underworld

Come out of the cupboard, all you boys and girls

't Is al goed, Joe Strummer, ik kom volgende week uit mijn kast (neen, niet die kast, want daar heb ik nooit in gezeten) en ga voor het eerst sinds veel te lang opnieuw naar Londen. Om te werken, want Het Laatste Nieuws verwacht drie boeiende reisartikels en dus zal ik op vier dagen en een paar uur tijd van het ene stadsdeel naar het andere hoppen, metro in/metro uit, en intussen toch ook de blaren op mijn voeten lopen omdat ik wereldkampioen ben in Afstanden Onderschatten. Maar zelfs als je er met een professioneel doel naartoe gaat, blijft Londen een fantastische stad om te vertoeven. Werk/Vakantie heet zoiets, zeker?

London calling, now don't look at us

All that phoney Beatlemania has bitten the dust

'Phoney Beatlemania'? Komaan, Joe, get a life, je hebt zelf veel van die Liverpudlians geleerd! Ze hebben het pad geëffend, ook voor The Clash. Op mijn drukke programma staat dan ook de 'In My Life Walk', één van de vele thematische wandelingen die London Walks dagelijks organiseert en die mij onder meer naar de Abbey Road-studio's zal voeren (en naar andere plekken die voor The Beatles belangrijk waren).

London calling to the faraway towns

Now that war is declared-and battle come down

Zeer zeker, Joe, ik ga ook naar zo'n 'faraway town'. Nou ja, 'faraway'... Wimbledon, dus. Wat valt daar te beleven buiten de 'war' en 'battle' op het jaarlijkse Grand Slamtoernooi? U leest het zaterdag 22 juni in de weekendbijlage van een populaire krant in uw buurt.

London is drowning-and I live by the river

Joe overdrijft weer een beetje. Wat ik eigenlijk wou zeggen: de volgende dagen weinig activiteit op deze plek, om de redenen die ik hierboven heb uiteen gezet. Eventjes niet alles beter denken te weten. Eventjes de pretentie opzij zetten dat ik over alles een zinvolle mening kan en mag ventileren. Eventjes de letters in mijn hoofd weer op een rij zetten, te beginnen bij de A.

London calling at the top of the dial

After all this, won't you give me a smile?

:-)

  • Reacties(0)

Fill in only if you are not real

De volgende XHTML tags zijn toegestaan: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles en Javascript zijn niet toegestaan.