Maandans

Maandans

It's a marvelous night for a moondance!

Meningen over actuele gebeurtenissen. Of oude teksten "revisited". Startend vanuit een persoonlijke nood om gehoord/gelezen te worden. Een beetje pretentieus, misschien, in de hoop zo een discussie aan te zwengelen. Of toch op zijn minst tot nadenken te stemmen. Leuk tijdverdrijf mag ook, natuurlijk. O ja, de naam "Maandans" is de letterlijke vertaling van "Moondance", een management-boekingkantoor voor jonge Belgische rockbands dat ik eind jaren tachtig had, maar vooral: een heerlijk swingend nummer van een toen nog piepjonge Van Morrison, één van mijn favoriete artiesten. Kom ook eens langs op Twitter: @FrankVanLaeken of op mijn website: www.frankvanlaeken.eu

Afstand nemen

Memories & mijmeringenGeplaatst door Frank Van Laeken vr, augustus 22, 2014 11:55:59

Ik distantieer me nadrukkelijk van alle kwaad dat het katholieke geloof - waarvan ik als abusievelijk gedoopte lul-de-behanger helaas deel uitmaak - in de loop van de eeuwen heeft aangericht.

Ik distantieer me ondubbelzinnig van alle miserie die één van de vorige koningen van mijn land - waar ik per ongeluk geboren ben - heeft gebracht in een verre zwarte kolonie.

Ik distantieer me krachtig van de aanhankelijkheid die een aantal gouwgenoten - die ik zonder dat ik dat zelf wil als potentiële buren moet beschouwen - toonden ten aanzien van een vilein en ziekelijk gedachtengoed dat miljoenen onschuldige mensen heeft gedood.

Ik distantieer me honderd procent van alle stadsgenoten - toevallig verblijvend op dezelfde plek die op mijn domicilie vermeld stond - die jarenlang kozen voor zeventig tinten bruin.

Ik distantieer me onherroepelijk van alle seksegenoten - eveneens eigenaar van een in lengte variërend aanhangsel - die menen dat hun kunne zoveel waardevoller is dan die andere.

Ik distantieer me ontegensprekelijk van alle rasgenoten - wiens vale teint flink afsteekt tegen al die anderen - die ervan overtuigd zijn dat zij uitverkorenen zijn en daardoor superieur ten opzichte van alle andere kleurtjes.

Ik distantieer me met al mijn lichaamsvezels van alle op twee poten lopende apen - die door een speling van het lot plots rechtop zijn beginnen lopen - die in al hun grootheidswaanzin denken dat ze meer waard zijn dan andere levende wezens.

Ik distantieer me vol overtuiging van geloof, seksisme, racisme, nationalisme en nog wat andere -ismen waarvan ik nog eerst even de exacte betekenis moet opzoeken alvorens ik stommiteiten uitkraam.

Tenslotte, neem ik afstand van al dat distantiëren.

(Hé, dat lucht op! Geef hier die ijsemmer!)  • Reacties(0)//maandans.frankvanlaeken.eu/#post479