Maandans

Maandans

It's a marvelous night for a moondance!

Meningen over actuele gebeurtenissen. Of oude teksten "revisited". Startend vanuit een persoonlijke nood om gehoord/gelezen te worden. Een beetje pretentieus, misschien, in de hoop zo een discussie aan te zwengelen. Of toch op zijn minst tot nadenken te stemmen. Leuk tijdverdrijf mag ook, natuurlijk. O ja, de naam "Maandans" is de letterlijke vertaling van "Moondance", een management-boekingkantoor voor jonge Belgische rockbands dat ik eind jaren tachtig had, maar vooral: een heerlijk swingend nummer van een toen nog piepjonge Van Morrison, één van mijn favoriete artiesten. Kom ook eens langs op Twitter: @FrankVanLaeken of op mijn website: www.frankvanlaeken.eu

Glad Rag Doll (Diana Krall)

MuziekGeplaatst door Frank Van Laeken ma, december 03, 2012 18:10:13

Diana Krall is meer bekend als mevrouw Elvis Costello dan als jazzzangeres, maar met Glad Rag Doll is ze toch al aan haar dertiende soloplaat toe. Krall ziet er op haar achtenveertigste nog altijd bijzonder patent uit. Op de hoes van Glad Rag Doll poseert de blondine uitdagend, compleet met jarretellen en netjes over de wangen gedrapeerde lange haarlok, terwijl ze dromerig wegkijkt van de lens.

Ook op de binnenhoes pronkt ze in lingerie. Het is verleidelijk om dan te schrijven dat de muziek eveneens weinig om het lijf heeft. Nochtans heeft la Krall zich weten omringen met een uitgelezen groep muzikanten, gitarist Marc Ribot (bekend van zijn bijdragen op cd's van onder vele anderen Tom Waits, Marianne Faithfull, Elton John, T-Bone Burnett en... Elvis Costello) voorop.

Muzikaal valt er weinig aan te merken op Glad Rag Doll, maar je blijft hopen dat er in die dertien tracks iets spectaculairs staat te gebeuren. Helaas, driewerf helaas... Vooral wanneer ze standards brengt als het titelnummer, I Used To Love You But It's All Over Now (Albert von Tilzer) en Lonely Avenue (Doc Pomus) valt het gebrek aan dynamiek en originaliteit op. Alles kabbelt voort, braafjes, zonder je te storen, zonder je bij het nekvel te grijpen.

Diana Krall heeft een vlakke stem, die nauwelijks uitschieters toelaat. Weinig reliëf: het lijkt wel de topografie van Vlaanderen.

  • Reacties(0)//maandans.frankvanlaeken.eu/#post32