Maandans

Maandans

It's a marvelous night for a moondance!

Meningen over actuele gebeurtenissen. Of oude teksten "revisited". Startend vanuit een persoonlijke nood om gehoord/gelezen te worden. Een beetje pretentieus, misschien, in de hoop zo een discussie aan te zwengelen. Of toch op zijn minst tot nadenken te stemmen. Leuk tijdverdrijf mag ook, natuurlijk. O ja, de naam "Maandans" is de letterlijke vertaling van "Moondance", een management-boekingkantoor voor jonge Belgische rockbands dat ik eind jaren tachtig had, maar vooral: een heerlijk swingend nummer van een toen nog piepjonge Van Morrison, één van mijn favoriete artiesten. Kom ook eens langs op Twitter: @FrankVanLaeken of op mijn website: www.frankvanlaeken.eu

Tweets van de Maand: Mei 2013

CommunicatieGeplaatst door Frank Van Laeken za, juni 01, 2013 10:42:21

'Als we nu het parlementair reces eens met enkele weken inkorten, zodat politici zich na de vakantie herinneren wat ze ervoor beloofd hebben?' (@debananenschil)

'Gisteren Olivier Deschacht en Annelien Coorevits gezien. Dat open jurkje en die pumps mochten er wezen. Annelien droeg gewoon een jeans.' (@peet_vader)

'Ik dacht dat het de lente was die kriebelde. Maar blijkbaar komt het door de allergie van de wasverzachter.' (@Fem_tl)

'BWin gaat in zee met #rsca. Zou je kunnen gokken op het aantal gemiste strafschoppen? #dtv' (@ksteurbaut)

'Mijn blackberry is zo traag dat als ik hem uit het raam zou gooien, ik rustig de tijd zou hebben om naar beneden te gaan en hem te vangen.' (@DiamondCityLove)

'"Er is geen gevaar voor De Mens." Frank Van Der Linden mag gerust zijn... #Wetteren' (@janvanasscheB)

'Vliegen in huis, ik heb er een hekel aan - 't begint al bij het inchecken.' (@dwvdevriese)

'De Schuer aan den telefoon. Of wij op TW willen spelen, gewoon om Stijn Meuris te kloten. #TW13' (@Katastroof)

'Die Clitoris, ik weet het zo niet... Ik heb daar eens een week mee gereden, en ik moet zeggen: toch luidruchtig, voor een elektrische auto.' (@dwvdevriese)

'"Ik ben één en al oor." - Freaks.' (@MelkMuylle)

'Na alle reportages over die giftrein is de verrassende conclusie dat Gunther Schepens bij nader inzien de best articulerende Wetterenaar is.' (@peet_vader)

'Het mooiste lied dat Armand Preud'homme heeft geschreven is toch wel 'Ben Ik Te Min Voor de Purperen Heide?'' (@dwvdevriese)

'Geen degoutanter contrast denkbaar: stoute sms-zwartrijdertjes #DeLijn gaan we pàkken, met #diamant spreken we af: zoveel, en 't is ok! #dtz' (@karlapers)

'En zo zit de carrière van Willy Sommers weer volop in de facelift.' (@peet_vader)

'De Romeo's mogen blij zijn met hun nieuw lid. Willy Sommers is toch wel een alfaromeo.' (@OrakelvMerksem)

'Toen Archimedes klaar was met zijn bad, riep hij zijn vrouw 'ERIKA!' Een slecht verstaander heeft het toen verkeerd opgeschreven.' (@Spockfan47)

'Wat koop je in godsnaam voor iemand die mij al heeft? #moederdag' (@MarionH_)

'Op café zei iemand daarnet: "Is er een probleem met de Grieken? Ouzo?" Ik ben opgestapt. Ik vind flauwe woordspelingen gewoon niet grappa.' (@dwvdevriese)

'"Treurt niet," zei Jezus voor Zijn hemelvaart, "want ik ga naar het hemelse kasteel van mijn Vader." Doch het volk riep: "Iedereen kasteel!"' (@mbaeten)

'Sorry hoor, maar de zaak Wetteren vraagt gewoon om riooljournalistiek.' (@kareldeweerdt)

'En op de verpakking natuurlijk geen woord over hoe lang die doos gazpacho in de microgolf moet.' (@Spockfan47)

'Eigenlijk is het logisch dat het alfabet eindigt met de 'Z'. Het is een alfabetische lijst!' (@PhilippeSas)

'Mijn vrouw is erg chaotisch in de keuken. Ze pleurt gewoon al de groenten in een pot warm water. Ja, ze maakt er soms echt een soepje van.' (@Sarcist)

'Supporters van verrassende cupwinnaar door het dolle heen: "Wigan nog ni naar huis, bijlange ni, bijlange ni". #facup' (@peet_vader)

'Niemands hoofd is een grotere ode aan de aardappel dan dat van Jean-Marie Dedecker. #7dag' (@JGobelijn)

'Ooit gaat iemand een thesis maken over georganiseerde lezersbrieven, tweets en Facebookcomments. Ik wens hem/haar goedkope prozac toe.' (@SDemeulemeester)

'"Jejoen" is dus gewoon de manier waarop zijn mama "Jeroen" uitspreekt nadat haar tanden uitgeslagen zijn.' (@Malderlewinssi)

'Wie gesponsord wordt door een vloerenfabrikant wil niet in de problemen komen met het parket.' (@kareldeweerdt)

'Pro tip: als de barman je een whisky uitgiet en vraagt "zeg maar wanneer ik mag stoppen", antwoord dan "augustus".' (@MelkMuylle)

'Zwijg over windmolens, FANC, en blijf bij je kernactiviteit: boeken en cd's verkopen;' (@peet_vader)

'Vandaag een nieuwe weegschaal gekocht. Ik ben al €39.95 lichter.' (@Spockfan47)

'Als we winnen organiseren we volgend jaar #eurovision op de Gedempte Zuiderdokken.' (@MelkMuylle)

'Al een geluk dat Pol Van den Driessche niet de belofte heeft gemaakt ze te pakken één voor één.' (@Kroy_Wendy)

'RIP Ray Manzarek. Hij leerde zijn volk dat ge met een orgeltje niet alleen een bejaardentehuis kunt entertainen.' (@Katastroof)

'"Hoe reageerde Dury op je voorstel?" - "He hit me with his rhythm stick!" #decuyper #zultewaregem' (@peet_vader)

'zit de plaaster aan de wond, dan blijven de zomergroenten onder de grond #moderneweerspreuken' (@DOMINatrixi)

'Van Isabelle A maak ik Isabelle DD #SloganVoorJeffHoeyberghs' (@Malderlewinssi)

'What doesn't kill you makes you stranger.' (@Twezus)

'Reactie van vakbondsafgevaardigde van Lu: "da kannek ik ni pikke, dedju!" #vrtjournaal' (@peet_vader)

''t Zeetje in 't Stad? De opwarming van de aarde gaat nu echt wel hard. #antwerpunited' (@houbi)

'In Antwerpen is een 'voor' de bilspleet. Het is dus normaal dat een Voorakkoord op toiletpapier staat. #antwerpunited' (@Sarcist)

'Decuyper zou ook al een akkoord hebben met Jeff Hoeyberghs om iets aan zijn gezichtsverlies te doen #antwerpunited' (@Malderlewinssi)

'As my spaghettisaus gently pruttels. Gently, saus, ik zei gently! #heeldekeukenvol' (@IkBenLauren)

'Ik dacht dat die bonussen bij banken-met-overheidsgeld al lang geregeld waren. Maar ik ben dan ook iemand die dacht dat Oostende a zee lag.' (@NinaVerhaeghe)

'"Wat? Heb ik gezegd dat ik burgemeester zou blijven?" Ja, eigenlijk wel. *pijnlijke stilte* "zal ik anders een voetbalploeg maken?"' (@OrakelvMerksem)

'Hitlers favoriete groente: spinazi.' (@Pegerniemels)

'FANC-rebellen bereiken akkoord met regering Colombia. Hun kernwapens bleken veilig te zijn. En zo is het toch maar vechten tegen windmolens.' (@vremdetweet)

'Karrewietcake #voedzametv' (@Nektapijt)

'"Ja, directeur?" "We hebben een radiospot nodig!" "Zal ik één van de magazijniers iets laten bedenken?" "Goed plan!" #teveelvoorbeelden' (@PhilippeSas)

'#Nva-weetje van de dag: Ludo Van Campenhout, Antwerps schepen voor sport, diamant en foren, viel als kind in een vat vol belangenconflicten.' (@Rooseken)

'Nu Malisse, Darcis en Goffin eruit liggen, rust alle hoop op de schouders van Didier Bellens, een echte opslagspecialist #RolandGarros' (@peet_vader)

'Graag een Vlaams brood. Gesneden? Neenee, een ander Vlaams. Een lang. Zo'n arm van brood precies. Ah, meneer bedoelt een vlààms brood... #nva' (@_katrijn)

''Boussu Dour straks op 't Kiel?', lees ik in Gazet van Antwerpen. Volgens mij is dat die Senegalese wonderspits en is zijn voornaam Mamadou.' (@mrlgotlucky)

'Mijn vrouw is gaan kijken naar een kast. 'Het is echt een tóffe kast!' luidde de conclusie. We noemen de kast nu 'Anthonyke'.' (@Coltrui)

'Elke dag opnieuw denk ik: ik mag niet zo met de N-VA lachen. En dan hoor ik wat ze weer gedaan hebben en spuit de koffie door mijn neusgaten.' (@Nektapijt)

'We will, we will wok you! - every soccer stadium in Asia.' (@Twezus)

'Blokmemories. Opeens enorm fan zijn van voetbal, tennis, gelijk welke obscure olympische discipline en/of kooptelevisie.' (@_katrijn)

  • Reacties(0)//maandans.frankvanlaeken.eu/#post187