Maandans

Maandans

It's a marvelous night for a moondance!

Meningen over actuele gebeurtenissen. Of oude teksten "revisited". Startend vanuit een persoonlijke nood om gehoord/gelezen te worden. Een beetje pretentieus, misschien, in de hoop zo een discussie aan te zwengelen. Of toch op zijn minst tot nadenken te stemmen. Leuk tijdverdrijf mag ook, natuurlijk. O ja, de naam "Maandans" is de letterlijke vertaling van "Moondance", een management-boekingkantoor voor jonge Belgische rockbands dat ik eind jaren tachtig had, maar vooral: een heerlijk swingend nummer van een toen nog piepjonge Van Morrison, één van mijn favoriete artiesten. Kom ook eens langs op Twitter: @FrankVanLaeken of op mijn website: www.frankvanlaeken.eu

Tweets van de Maand: April 2013

CommunicatieGeplaatst door Frank Van Laeken wo, mei 01, 2013 09:41:08

'De dag dat journalistieke blunders bedoeld zijn. En ook de dag dat vooral journalisten dat bijzonder grappig vinden. #1april' (@b_aerts)

'Morgen is half Twitter aan het feest #wereldautismedag' (@Jan_VdJ)

''Sagan knijpt in de poep van het bloemenmeisje.' Ik vraag me af wat Nederlanders denken als ze die zin lezen.' (@nonkelsam)

'Leuk dat 'gevoelstemperatuur'. We zouden dat meer moeten doen. 5 graden, maar het voelt als -2. Brugge 7 punten achter maar het voelt als 20.' (@fanseel)

'Zonet door Ingooigem gereden, een deelgemeente van Anzegem. Dat ligt, als ik me niet vergis, vlak naast Hoekschopgem en Keepersbalgem.' (@DiamondCityLove)

'In het recept stond 'de noten fijnstampen met een mixer'. Nu moet ik een andere mixer gaan kopen.' (@Spockfan47)

'Een ideetje voor Koppen: Femme de la Roue, een undercoverreportage over ongepast gedrag tegenover wielermissen #sagan' (@swerbrou)

'Mediteren. Daarvoor moet ik alleen zen.' (@Spockfan47)

'Dag @sthbracke Ik heb net je blog genomineerd bij de Knack Weekend Blog awards, in de categorie "Food". Omdat je zo goed lucht kan bakken.' (@MelkMuylle)

'Belastingpa-radijzen, schorseneren en prei #vrijnaarDrsP' (@peet_vader)

'- @degelder - WIE heeft die briefjes aan vtm bezorgd en in ruil voor hoeveel repen chocolade? -' (@GustVerwerft)

'Bij het zien van de grappen en grollen van Kim Jong-un kan ik amper wachten op de fratsen van zijn opvolger, Kim Jong-deux. #rimshot' (@zureburger)

'"Oh putain!" zei een Franse toerist die in #Colmar plots merkte hoe koud het was. "Deuxième rue à gauche, Monsieur!" heb ik hem geantwoord.' (@mrlgotlucky)

'4th thoracic vertebra, 3rd thoracic vertebra, 2nd thoracic vertebra, 1st thoracic vertebra. It's the spinal countdown' (@Steelse_Piraten)

'Margaret #Thatcher is overleden. Zou die worden opgehaald door een begrafenisondernemer of door een oud ijzerhandelaar? #dtv' (@Slingers13)

'Het vel van de beer verkopen? Zou dat geen oplossing kunnen zijn voor Beerschot?' (@Pensioenspook)

'Jan Fabre werkt naar verluidt aan een kunstproject dat een mengvorm is tussen sport en nutsvoorziening. Werktitel: Fabregas.' (@peet_vader)

'"Schot verkoopt tegenstander kopstoot omdat die hem uitlacht na gemiste penalty". Deden ze dàt in 't Astridpark, dan stond niemand nog recht.' (@schwalbekoenig)

'Alfacam wordt een betacam.' (@OrakelvMerksem)

'"Goeiedag, controle. Niks gedronken? Geen alchohol? Dat lijkt op radicalisering, vriend. Meneer weet dat daar GAS-boetes op staan?"' (@mbaeten)

'RT en win een romantisch weekend in de B&B van Jejoen en Abu Dinges.' (@Jan_VdJ)

'In mijn bed, op mijn bureau, in de zetel, op de keukentafel, buiten,... Overal heb ik het al gedaan, dat studeren.' (@MarionH_)

'Ook mij baart de ridiculisering van Antwerpse jongeren ernstige zorgen.' (@twassenberg)

'Even naar Damascus gebeld, of ik nog moest afkomen. Vragen ze: are you Syrious? Ik: no, it's a GAS.' (@debananenschil)

'Is there a better argument against religion than the religious?' (@MrOzAtheist)

'In Sting's life, there are more do do do's than don'ts.' (@dwvdevriese)

'Het crèmekarbelletje. Pavlov - Mirre: 1-0' (@MirreElAfif)

'"Zie ik de lichtjes vaaaan de Schelde" dan ben ik verkeerd gereden, want ik woon daar niet!' (@Lizzielotte)

'Would Anne Frank have been a Belieber? No. In fact, millions blindly following an idiot is why she was in that attic.' (@beardedstoner)

'Nu ze na Gent ook in Mechelen een woord schrappen kunnen we in Antwerpen toch niet achterblijven? 'Eersteklassevoetbal' maakt veel kans.' (@RobbevanLier)

'Mijn moeder vroeg: "roept uw broertje eens?" Gegarandeerd dat ik dan "UW BROERTJE!!!" roep.' (@MarionH_)

'Erg leuk: meteen na de "Hallo met de zelfmoordlijn" ophangen.' (@pokemondriaan)

'Ze serveren kwal vandaag in #komeneten. En dan heb ik het niet over het eten.' (@Malderlewinssi)

'NRC noemt de marathon van Boston ''s werelds oudste marathon'. Ligt de finish dan in Athene?' (@aaiBoek)

'"Doe Maar," zei ik tegen de kapster. Maar aan het resultaat te zien denk ik dat ze begreep "De Kreuners".' (@MelkMuylle)

'Mijn kleren zijn homoseksueel want ze komen uit de kast.' (@onbehandigbaar)

'Faith No Mora #supermarktbands' (@PippoInzaghi2)

'Toen hij weer bij bewustzijn was en na de opheldering van het misverstand tweet/tiet was m'n papa wel blij voor me dat ik in P magazine sta!' (@DiamondCityLove)

'Geen voetbal meer op het hoogste niveau in Antwerpen. DE KRACHT VAN VERANDERING.' (@Pomtifex)

'Na 11km is het steeds lachen met de mensen die het verschil tussen mijlen en km niet kennen #antwerp10miles' (@Jan_VdJ)

'Voor ons lasagnefestival zijn wij op zoek naar een ponyvalente zaal.' (@Bouncehead)

'Is hij de tak waarop hij zit aan het afzagen, die burgemeester van Boom? #dtv' (@dwvdevriese)

'Drie jongens hebben me nu al bekeken alsof ik even hot ben als de wok die ik eet. Het kan ook zijn dat mijn mond vol curry hangt.' (@mamiracoli)

'Altijd als ik denk dat mijn haar niet goed ligt, denk ik aan Geert Wilders.' (@YSLagmaui)

'Straks quiz met vragen over Europa. Toch maar eventjes al de verschillende munteenheden van de landen in de Eurozone van buiten leren.' (@vremdetweet)

'I'm at mijn bed with 4 others.' (@bakkerkrof)

'De stickeractie van het Rode Kruis start vandaag. Opbrengst is bestemd voor de stickerverkopers die worden omvergereden aan de kruispunten.' (@MelkMuylle)

'Mensen die steun aan hulporganisaties in Syrië communisme noemen. Wie zijn ze, wat drijft hen en kunnen ze al op hun achterste poten lopen?' (@mbaeten)

'Met die reclame voor "de auto die zelfs vrouwen begrijpen", bewijst Mitsubishi dat niet Iran, maar zij een tijdmachine hebben. Naar 1950.' (@mbaeten)

'No license to Kiel #beerschotbondfilm' (@peet_vader)

'tu-du-du-du-du-du- du-du-du-du-du-du-du-du-du-du-du-du BADBAAAANK! (& Tobin) #vrtjournaal' (@t_witterkanniet)

'Aan het derde seizoen begonnen van #Borgen. Jammer dat ze de scènes met Lieven Van Gils er hebben uitgeknipt. #canvastv' (@PippoInzaghi2)

  • Reacties(0)//maandans.frankvanlaeken.eu/#post161